Casa cu un consum redus de energie in Fundeni

Solutiile tehnice au avut la baza o serie de strategii de eficientizare energetica bazata pe calcule energetice in PHPP.

Conform calculelor energetice, daca s-ar fii facut o casa standard, consumul ar fi fost de 130 kWh/mpa. Dupa eficientizare, ne asteptam la un necesar de caldura de 30-40 kWh/mpa. Pentru a ajunge la acest rezultat, am redus optim pierderile de caldura din fundatie, perete, acoperis, ferestre, punti termice, etansare, ventilare, etc. Toate acestea au fost raportate strict la proiectul arhitectural, orientare, zona climatica,etc.
Puntile termice au fost tratate conform standardului de casa pasiva.
Pentru a putea atinge nivelul de performanta dorit a fost recomandat un sistem de ventilatie cu recuperarea de caldura.

Estimarea costurilor finale de investitie a variantei eficientizate energetic, comparativ cu costurile initiale de constructie, conform proiectului arhitectural

In tabelul de mai jos au fost calculate costurile materialelor care contribuie la eficienta energetica, cat si diferentele de cost intre clasele energetice.

Conform estimarilor noastre, extra investitia o sa fie amortizata in primii 10-15 ani

In tabelul de mai jos gasiti o estimare a costurilor anuale de incalzire raportate la clasa energetica ( kWh/mpa ), suprafata si o crestere anuala a energiei.
Se observa ca pe o perioada de 20 de ani, costurile cuulate pentru o casa standard (131 kWh/mpa ) sunt de 30287 euro, fata de 6936 euro pentru o casa de 30 kWh/mpa.

Dupa o serie de calcule energetice, calcule de cost si solutii clar definite, oricarui client ii este simplu sa aleaga in ce categorie energetica isi doreste constructia.

La final, clientul nu doar ca o sa obtina o casa mult mai eficienta, cat si una mai sanatoasa, mai durabila, mai sustenabila. 

Intr-un cuvant, o constructie…

Vor urma...